Report exchange Bath May 2017

By , June 30, 2017 10:21

Uitwisseling Bath 2017

Zondagochtend 18 juni 2017 om 05.45 uur vertrokken meneer Miner en mevrouw Steenbergen samen met 12 leerlingen uit 3, 4 en 5VWO richting Schiphol om vervolgens naar de luchthaven van Bristol te vliegen. Eenmaal aangekomen in Engeland, stonden de Engelse collega’s en gastgezinnen ons al op te wachten. Voor de jongens een mooi moment om hun buddy’s weer te ontmoeten, voor de meiden extra spannend, aangezien zij in duo’s bij gastgezinnen van het uitwisselingscomité gingen logeren. Leden van het uitwisselingscomité van Bath wilden hun huis openstellen voor onze leerlingen, zodat ook onze PCC-meiden het programma op de Beechen Cliff School (jongensschool) in Engeland mee konden draaien.

De leerlingen gingen vanaf het vliegveld met de gastgezinnen mee voor een eerste kennismaking met het gezin van hun buddy of met het gastgezin van het uitwisselingcomité.

Maandagochtend 19 juni startten we het programma op de Beechen Cliff School. Voor onze leerlingen een bijzondere ervaring om alle leerlingen in hetzelfde uniform te zien arriveren op het schoolplein. Onze leerlingen zagen hoe de jongens ‘registration’ hadden (in een rij staan, aanmelden bij de mentor en het schooluniform te tonen) en daarna mochten ze mee met de mentor voor de verdere opstart van de dag. Een mentor heeft daar een verticale groep leerlingen, dus ‘years 7 till 11’ door elkaar heen. De mentorgroepen zijn te herkennen aan dezelfde kleur stropdas passend bij het schooluniform.

Na de opstart van de dag volgden de leerlingen krachttraining in de fitnessruimte, waarbij ze inzicht kregen hoe leerlingen, en dan met name de rugbyspelers van de Beechen Cliff school, naast de rugbyrainingen en de gymlessen hun krachttrainingsprogramma uitvoeren. In de middag zijn de buddy’s een gymles voor brugklasleerlingen gaan voorbereiden en daarna konden zij zich helemaal uitleven in Airhop, een zeer grote hal vol trampolines, wipe-out banen, valkuilen, basketbalborden met daaronder trampolines, dodgeballruimtes etc. Fantastisch om dit als uitwisselingsgroep te mogen beleven!

Dinsdag 20 juni mochten wij kennismaken met de kersverse burgermeester van onze zusterstad in het gemeentehuis van Bath. Elk jaar, begin juni, wordt er een nieuwe burgermeester gekozen. We werden rondgeleid door het gemeentehuis, kregen voorlichting over Bath en vooral over hoe de bijzondere band tussen Alkmaar en Bath is ontstaan, we mochten het register tekenen en we kregen wat drinken en cake aangeboden. Dit jaar vieren Bath en Alkmaar dat we al 70 jaar zustersteden zijn. We kregen tot slot als PCC een prachtige lijst aangeboden waaruit de vriendschap en band tussen de steden is op te maken. Deze lijst krijgt een mooi plekje in de school. Direct na onze kennismaking op het gemeentehuis was er een stadsopdracht waarbij de buddy’s selfies moesten maken met op de achtergrond de historische gebouwen van Bath en hierop aansluitend kregen we een typisch Engelse lunch aangeboden op de Beechen Cliff School. Na de lunch hebben de buddy’s lessen voorbereid voor de jongens uit de brugklas en stond er een cricketclinic op het programma. Mooi om onze leerlingen te zien ‘bowlen’ en te slaan! Na de clinic hebben we de beroemde Romeinse baden bezocht en maakten enkele leerlingen dankbaar gebruik van het bezoek om er een opdracht voor CKV van te maken! In de avond hadden de Engelse buddy’s een eigen invulling gegeven aan het programma voor onze leerlingen.

Woensdag 21 juni was alweer de laatste dag van de uitwisseling. In de ochtend kwamen er ruim 60 jongens een les volgen die was voorbereid door onze uitwisselingsgroep. De leerlingen waren, net als vorig jaar razend enthousiast over de les. Iedereen op het veld was volop in beweging, een prachtig gezicht! Na deze les, stond rugby op het programma. Een enorme hoeveelheid aan spelvormen kwamen voorbij. Een succes! In de loop van de middag vertrokken we richting Hamburger Hill voor een paintballsessie met de groep. Nederland – Engeland, een ware strijd! Na het paintballen zijn we richting Bristol gegaan en vlogen we met een geweldige ervaring rijker op zak weer richting Nederland.

Als je op de volgende link klikt, dan krijg je een impressiefilmpje van Bath 2017: https://youtu.be/YX2SECDQPYI

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy