Report exchange Bath

By , July 7, 2016 10:11

Zondagochtend 5 juni 2016 om 08.30 uur vertrokken Ryan en ik samen met 12 leerlingen vanaf Schiphol per vliegtuig naar de luchthaven van Bristol. Eenmaal aangekomen in Engeland, stonden onze Engelse collega’s en gastgezinnen ons al op te wachten. Het uitwisselingsprogramma in Bath kon beginnen! Terwijl Ryan en ik werden rondgeleid de prachtige binnenstad van Bath, gingen onze leerlingen met de gastgezinnen mee voor een eerste kennismaking met het gezin van hun buddy. In de middag ontmoetten wij elkaar in het park om te picknicken en om crazy golf te spelen.

Maandag stond het bezoek aan de scholen op het programma. Onze meiden kregen een rondleiding op de Hayesfield School (meisjesschool) en de jongens werden rondgeleid op de Beechen Cliff School (jongensschool). Voor onze leerlingen een bijzondere ervaring om alle leerlingen in hetzelfde uniform te zien, bijzonder om mee te maken hoe de jongens op maandag ‘registration’ hadden (in een rij staan, aanmelden bij de mentor en het schooluniform te tonen) en hoe de meisjes allemaal zonder mobiele telefoon de dag door komen. De jongens kregen maandag een krachttraining in de fitnessruimte en een les rugby en de meiden kregen groepsopdrachten, leerden de Engelse meisjessport Netball en mochten diverse lessen bijwonen. Zelf mocht ik in de middag een gymles bijwonen, waar ik met prachtige les ideeën weer vandaan ben gekomen. In de avond konden wij onszelf helemaal uitleven in Airhop, een zeer grote hal vol trampolines, wipe-out banen, valkuilen, basketbalborden met daaronder trampolines, dodgeballruimtes etc. Fantastisch om dit samen met onze leerlingen te mogen beleven!

Dinsdag mochten wij kennismaken met de kersverse burgermeester van onze zusterstad in het gemeentehuis van Bath. We werden rondgeleid door het gemeentehuis, mochten plaatsnemen in de raadszaal, kregen voorlichting over Bath, mochten het register tekenen en we kregen wat drinken en cake aangeboden. Direct na onze kennismaking stond er een stadstour met gids op het programma en hierop aansluitend kregen we een typisch Engelse lunch aangeboden op de Beechen Cliff School. Na de lunch hebben de buddy’s lessen voorbereid voor de jongens uit de brugklas en stond er een cricketclinic op het programma. Mooi om onze leerlingen te zien ‘bowlen’ en te slaan en helemaal mooi om te zien hoe snel zij het spel oppakten! Na de clinic hebben we de beroemde Romeinse baden bezocht. Wauw! Heel bijzonder om deze oude bronnen te mogen bewonderen. In de avond hadden de Engelse buddy’s een programma voor onze leerlingen voorbereid en hebben Ryan en ik de stad verkend.

Woensdag 8 juni was alweer de laatste dag van de uitwisseling. In de ochtend kwamen er ruim 60 jongens een les volgen die was voorbereid door onze uitwisselingsgroep. De leerlingen waren razend enthousiast over de les. Iedereen op het veld was volop in beweging, een prachtig gezicht! De uitwisselingsgroep was zelf zeer tevreden over het eindresultaat. Na deze les, stond rugby op het programma, tot groots enthousiasme van onze leerlingen. Een enorme hoeveelheid aan spelvormen kwamen voorbij. Een succes! In de loop van de middag vertrokken we richting Bristol voor een adembenemend uitzicht vanaf de ruim 60 meter hoge Clifton Suspention Bridge en voor een kort bezoek aan een winkelcentrum. Dat was tevens het einde van de uitwisseling, ons vliegtuig naar Amsterdam stond alweer op ons te wachten!

Ryan en ik hebben genoten van ons eerste bezoek aan Bath! Een mooi sportief programma gecombineerd met cultuur. Onze leerlingen hebben het erg goed gedaan en ze hebben enorm veel geleerd (wij ook trouwens) en we zien nu al uit naar komend jaar!

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy