Report exchange Alkmaar

By , July 7, 2016 10:11

 

Dit jaar mochten twaalf leerlingen uit klas 4VWO met het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) in het pakket voor het eerst deelnemen aan het internationaliseringsproject van PCC Het Lyceum. Het eerste deel van de uitwisseling vond plaats van zondag 13 maart t/m woensdag 16 maart in Nederland. Zes jongens van de Beechen Cliff School (jongensschool) en zes meisjes van de Hayesfield School (meisjesschool) uit de Engelse zusterstad Bath kwamen samen met twee docenten vier dagen naar Alkmaar om kennis te maken met de Nederlandse cultuur, met onze school en vooral met de manier waarop wij in Nederland sporten. De Engelse leerlingen werden deze dagen opgenomen in Nederlandse gastgezinnen. De leerlingen werden voorafgaand aan de uitwisseling aan elkaar gekoppeld en zo konden zij vooraf al contact leggen met elkaar via sociale media. Hier werd volop gebruik van gemaakt en hoewel het ontvangst op Schiphol natuurlijk best spannend was, herkenden de koppels elkaar direct!

Hieronder een overzicht van de activiteiten:

Zondag: ontvangst Schiphol, kennismaken met gastgezin en schaatsen op ijsbaan De Meent.

Maandag: opening op school, rondleiding door het PCC-gebouw, stadscentrum Alkmaar verkennen op de step, opdrachten maken en uitvoeren over gezonde voeding/gezondheid en bewegen, spellen voorbereiden, officieel ontvangst op gemeentehuis, bowlen en eten bij Victorie Plaza.

Dinsdag: trampolinespringen bij Triffis, lesgeven aan elkaar, drakenbootrace en meedraaien in gastgezin.

Woensdag: handbalclinic in sportcomplex De Oosterhout, met de trein naar Bodyworlds Amsterdam, rondvaart over Amsterdamse grachten en afscheid nemen van elkaar.

De deelnemers uit 4VWO hebben nu al een prachtige ervaring opgedaan door de Engelse leerlingen op te nemen in het eigen gezin, door vier dagen in het Engels te spreken en door samen met de Engelse leerlingen aan diverse sporten te doen!

Het tweede deel van de uitwisseling vindt plaats in juni op de Beechen Cliff School en de Hayesfield School in Bath en wordt verzorgd door onze Engelse collega’s en leerlingen. Wij kijken ernaar uit om kennis te maken met het Engelse onderwijs, het Engelse sportieve leven, de gastgezinnen het en met de Engelse cultuur.

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy