Report exchange Alkmaar

By , July 7, 2016 10:08

https://youtu.be/2ee7itSnLt8

Op zondagmiddag 8 mei verwelkomden wij leerlingen uit Darmstadt en Troyes op het station in Alkmaar voor de derde uitwisseling in een reeks van drie met betrekking tot het project “Health”. Na Darmstadt en Troyes was het nu de beurt aan Alkmaar.

De maandag werd het project officieel geopend. Eerst op school met een kennismakingsactiviteit en daarna op het gemeentehuis te Alkmaar, waar wij werden ontvangen door wethouder Konijn.

’s Middags leerden de buitenlandse leerlingen de stad beter kennen met een foto-opdracht. De leukste foto’s zijn te vinden in de video.

Dinsdag werd sportief begonnen met een body balance les. Daarna werd een bezoek gebracht aan de boerderij van de familie Kregel, om nog eens te benadrukken dat melk niet uit een fabriek komt. Ook hebben ze aandacht besteed aan een opdracht: Globalisation of Health and Happiness. Hiervoor onderzochten de leerlingen waar ons voedsel en onze producten vandaan komen. De leerlingen concludeerden dat ons geluk een negatieve invloed heeft op het geluk en het welzijn van andere mensen en op het milieu.

Op woensdag werden de leerlingen ontvangen bij verschillende lessen. Hier ontdekten ze dat met name het verschil met lessen die in Frankrijk gegeven worden het grootste is. Vervolgens gingen we met de bus naar Velsen om een bezoek te brengen aan het strand en aan “In het donker gezien”, een omgeving waar je kunt meemaken hoe het is om blind te zijn. Dan blijkt hoe belangrijk alle zintuigen zijn.

Het project werd ’s avonds afgesloten met een gezellige barbecue en oudhollandse spelletjes, waarvoor diverse zintuigen en degelijke motoriek uitgedaagd werden.

Het afscheid op donderdagochtend viel zwaar. Sommige leerlingen hebben afgesproken elkaar deze zomer weer te treffen.

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy